Fikriyya-al-Noor

Kutsutaan Fikir Omistaja Azrak Racers
Sukupuoli tamma Kasvattaja VRL-01436
Rotu arabianhevonen (dom) Painotus Rataesteet
Väri ruunikko (EE/Aa) Koulutus heB // 80 cm
Syntymäpäivä 16.12.2013 // CAS 31 Rek. nro VH00-000-0000
  

Luonnekuvaus

Fikir on tullut (ikävä kyllä) luonteeltaan paljon emäänsä Handiin; pikkuneiti osaa olla suoraan sanottuna todella akkamainen sille päälle sattuessaan, ja sehän sattuukin käymään "yllättäen" varsin usein... Mikään ei tunnu miellyttävän Fikiriä, milloin sitä harjaa liian kovaa ja milloin hipsuttaa, milloin mennään liikaa eteenpäin ja milloin jarrutellaan turhaan, milloin on liian pilvistä ja tähdet väärissä asennoissa... Jokaisen tamman kanssa toimivan on vain myönnettävä tappionsa, tätä hevosta et pysty miellyttämään niin millään!

Ratsuna Fikir on yhtä kärttyisä kuin aina muulloinkin, sillä vaikka vauhtia ja ponnua siitä löytyykin niin auta armias jos lähdet sitä tammalta vaatimaan — ihan periaatteesta kaikki mitä ihminen pyytää on hanurista ja totta kai silloin on pakko kiukutella ja harata vastaan! Fikir nakkelee niskojaan, poikittaa ja heittää hieman pyllyä ilmaan, "en mää haluu!" vaikka kyllä kumminkin kutkuttaisi päästä jo hyppäämään... Mutta sitähän ei ratsastajalle voida paljastaa. Kun asiat on kiukuteltu läpi ihan vain tavan vuoksi, on sen jälkeen Fikir oikein simpsakka ja hyvä ratsastaa. Se on voimakas niin liikkeiltään, tahdoltaan kuin hypyiltäänkin, ja sopivan herkän mutta kovakalloisen ratsastajan kanssa tammasta tulevat parhaimmat puolet esiin.

Sukutaulu

isä

Abd-al-Hamid
rn ox, 160 cm

ii.

Abdul Hamid
ox

iii.

Afif

iie.

Kameleon

ie.

Wendeta
ox

iei.

Moj Krew

iee.

Skandal

emä

Noor-al-Haya
KTK-II
mkm ox, 152 cm

ei.

Abdul-Hadi
mkm ox, 156 cm

eii.

Mas'ud

eie.

Hadiyyah

ee.

Noor Jehan
rnkm ox, 150 cm

eei.

Diyay-al-Din

eee.

Hunaida

Jälkeläiset

Ei vielä jälkeläisiä. Fikir ottaa vastaan suvultaan 1-polvisia ox-oreja. Käytössä myöskin arabiristeytyksiin.

Valmennukset ja kuulumiset

24.02.2015 // CAS 36

Fikir muutti tämän CAS-vuoden alussa emänsä Handin kanssa Azrakiin vahvistamaan tallin ratsuhevoskantaa. Matka Briteistä Dubaihin sujui ongelmitta, molemmat tammat stressasivat lennon aikana mutta rauhoittuivat päästyään uudessa kotimaassaan karsinoihinsa lepäämään. Vatsa tasoittui muutamassa päivässä ja mielialojen suurimmat tyrskyt tyyntyivät, jos nyt näillä naikkosilla ne ikinä niin nyt kovin tasaisiksi taannukaan...

Kunhan Fikir tästä hieman vielä kotiutuu niin treenaaminen ensimmäisiä pieniä kisoja varten alkaa. Viimeistään seuraavan vuoden puolella aiomme startata ensimmäisissä pienissä luokissa.


Kisakalenteri

Näyttelyt

Ei vielä näyttelytuloksia.

ERJ
Ulkoasu © M Layouts, muokkaus ja valokuvat © Latu