Arctic Winds

Kutsutaan Arctic Omistaja Azrak Racers
Sukupuoli ori Kasvattaja Winds Farm 
Rotu englantilainen täysverinen Painotus Laukat, semistayer
Väri cremello (ee/Aa/CrCr) Koulutus vain laukat
Syntymäpäivä 22.08.12 // CAS 25 Rek. nro VH13-006-0054
  

Luonnekuvaus

Arcticilla on aikamoinen maine tallissa, eikä syyttä. Heti alkuun puolustukseksi on sanottava, että ihminenhän se on joka hevosen pilaa ja tätäkin oria ollaan varmasti kohdeltu jossakin vaiheessa nuoruuttaan keljusti. Se ei silti paljoa lievennä sitä tosiseikkaa että Arctic on tulentappurainen pikkupiru jonka etupää puree ja takapää potkii. Ori ei tunnu luottavan keneenkään, ja se on yleensä aina heti ensimmäisenä puolustuskannalla. Kun sitä lähestyy varmuutta huokuen ja pelottelusta välittämättä, saattaa Arctic antaa jopa harjata ilman ylenpalttista riehumista. Yleensä tämän hevosen kanssa kaikki tuntuu kuitenkin yhdeltä sähellykseltä, ja Arcticin kanssa toimiessa ajankäyttö pitää kertoa ainakin kolmella. Kovakalloisena hevosena Arcticin on yleensä suorastaan pakko hankoilla vastaan, ja välillä tuntuu että mitä enemmän sitä komentaa, sitä enemmän se temuaa ja venkoilee.

Ratsuna Arctic ei ole sen helpompi, tuntuu että orilta on liikaa vaadittu että jockeytä pitäisi kuunnella. Se pyörii ja käy aivan ylikierroksilla, hyvä ettei volttia heitä, keulii, poukkoilee, steppaa taluttajan varpaille... Arcticin kanssa ei pääse helpolla, sillä sitä täytyy uskaltaa ojentaa välillä aika hurjankin kuuloisesti: totuus on se ettei ori välitä tippaakaan pienistä "soo soo tuhma"-jutuista, joten sieltä mistä kuuluu Jordanin tuskastunutta ärjyntää ja huutamista, löydät myöskin Arcticin.

Radalla Arctic on hurja. Lähtökopissa se ei tahtoisi olla niin millään, ja kun portit aukeavat niin on parasta pitää harjasta kiinni -tämä poika lähtee kuin raketti! Jockeyn ensimmäinen tehtävä onkin saada Arctic hidastamaan tahtia ja säästelemään itseään, sillä ori helposti paahtaa heti alkuun kaikki mehut pois, jääden sitten lopussa uupuneena jälkeen.

Arctic ei pidä toisista hevosista yleensäkään, saati sitten radalla kun ne punkevat orin henkilökohtaisen rajan ylitse. Se onkin oikeastaan aikamoinen valttikortti, sillä kukaan ei halua tiukoissa paikoissa hevosia ja jockeyden polvia näykkivän hevosen rinnalle -Arctic saa ainakin helposti tilaa juosta! Toisaalta se saattaa myöskin keskittyä niin paljon mulkoilemaan vierelleen tulevia pelottavilla sinisilmillään, että unohtaa kokonaan päämissionsa eli juoksemisen. 

Sukutaulu

i. Ice In Eyes xx
cre xx
ii. Shiny Bright Gold xx
vkko xx
iii. Don't Dare xx
prt xx
iie.Glowing xx
rnvkko xx
ie. Azteca FDF xx
vkko xx
iei. King's Isle xx
trt xx
iee. Hidden Clan xx
rnvkko xx
e. Treasure Winds xx
vkko xx
ei. Found Diamonds xx
trn xx
eii. Found You xx
trn xx
eie. Jade Queen Knocks xx
rt xx
ee. Surprise Winds xx
vkko xx
eei. Figaro Figure xx
rnvkko xx
eee. Deep Waters Ahead xx
rt xx

Ice In Eyes on hieno, harvinainen cremello täysiverinen, jonka vuoksi sitä varmasti jalostuksessa käytetttiinkin orin huonosta kisamenestyksestä huolimatta. "Ice" oli tunnetusti kovakalloinen hevonen, ja Arctic on selvästi tullut isäänsä siinä että heti alkuun painetaan kädelle ja mennään niin lujaa kuin lähdetään. Ice ei pitkää uraa tehnytkään, mutta moni on silti halukas käyttämään tätä oria tammoilleen huonosta menestyksestä ja luonteesta huolimatta, aivan vain värin takia.

Treasure Winds ei koskaan startannut radalla, sillä kotona herkkänä ja hieman arkana hevosena tunnettu tamma muuttui radalla täysin hermoheikoksi, eikä sitä saatu kertaakaan edes koppiin kisapäivänä. Niinpä Treasure siirrettiin auliisti ihan vain ratsuhommiin, ja tätänykyään sitä treenataan kenttähevoseksi. Tammalla on kuitenkin sen verran kova suku takanaan, että sitä päätettiin vielä hieman laukkahevosten jalostuksessa käyttää.

Shiny Bright Gold on suurikokoinen ja aivan kultakolikon värinen, markanpilkkuinen ori -ei nimi miestä pahenna ellei mies nimeä! Tämä 176 cm korkea jätti juoksi myöskin loistokkaan uran, jääden jo 5-vuotiaana siitoshevoseksi voitettuaan monia arvokisoja ja satoja tuhansia euroja onnelliselle omistajalleen. Ori on luonteeltaan voitontahtoinen mutta fiksu, joten ei ihmekään että se on niin suosittu isäori tätänykään.

Azteca FDF oli hempeän vaaleanvoikko tamma, joka teki aivan mukiinmenevän, vaikkakin pitkän, uran. Se ehti jättämään useita jälkeläisiä, joista suurin osa oli voikkovärisiä, ennen kuin kuoli traagisesti suolenkiertymä-ähkyyn 16-vuotiaana.

Found Diamonds, keskivertoinen semistayer, oli 162 cm korkea sirorakenteinen, lähes arabimainen ori. Se olikin hyvin suosittu vaikkei mitenkään häikäisevällä 36% sijoitusprosentilla päässytkään loistamaan, sillä kaunista rakennetta ja hyvää isälinjaa halusi moni kasvatilleen. Found Diamonds xx lopetettiin 22-vuotiaana iän ja rankan uran tuomien vaivojen johdosta.

Surprise Winds on Winds Farmin ensimmäisimpiä omia kasvatteja, ja vaikka sen ura juoksijana ei ollutkaan kummoinen, se on osoittautunut hyväksi emätammaksi. Suurin osa tämän 164 cm korkean tamman jälkeläisistä ovatkin menestyneet radoilla huomattavasti emäänsä paremmin, ja Treasure Winds xx olikin hienoinen pettymys. Tätänykyään Surprise Winds xx viettelee mukavia eläkepäiviä kotitilallaan.

Jälkeläiset

Arctic ottaa vastaan evm-sukuisia täysveritammoja Käytössä myöskin puoliveri- ja ratsuponijalostukseen. Ota yhteyttä mikäli olet kiinnostunut.

Syntyi Skp. Nimi Emä Omistaja
CAS 37 // 16.03.15o. Army WiperMay JuniperHoney Hill Farm // mette
CAS 31 // 02.12.13 o. Polar Hare Azrak The Rabbit ??
CAS 29 // 17.07.13o. Freezing AzrakDo Hate LoveFarleigh Acres

Valmennukset ja kuulumiset


Kisakalenteri

Näyttelyt

Ei näyttelytuloksia.


G1, 13:5-2-0-2  //  v. 38%, s. 69% // Vs. 706 500 v€
5-vuotiskausi
PVM Järjestäjä Lähdön tiedot Sijoitus Voittosumma
22.09.13 Cullamore G1 Seguroski Handicap 9f D +3yo 6th
11.09.13 Sasnak G1 Roman Rumour Derby 10f D +3yo open 7th
3-vuotiskausi
PVM Järjestäjä Lähdön tiedot Sijoitus Voittosumma
25.03.13 Scandic Stables G1 hallengers' Mile 8f T 3v+ 5th 40 000 v€
17.03.13 Sasnak G1 Wood memorial 9f D 3YO open 1st 478 000 v€
16.03.13 ScandicStables G1 Sim Duty Free 8.5f - 3v+ 9th
21.02.13 Pink G2 12500m T 3-8yo 1st 90 000 v€
2-vuotiskausi
PVM Järjestäjä Lähdön tiedot Sijoitus Voittosumma
05.02.13 Cullamore G3 Premio Haunting 8f D 1st 52 000 v€
03.02.13 Sagatum G3 9f D +2YO 10th
01.02.13 Sasnak G3 6f T 2YO open 2nd 36 000 v€
31.01.13 Cullamore G3 Stormsky juvenile stakes, 7f T 2YO 6th
30.01.13 Sasnak Allowance 8,5f D 2-3YO open 1st 18 000 v€
26.01.13 Cullamore Maiden 8f T 2YO 3rd 4 000 v€
24.01.13 Sasnak Maiden 8,5f D 2YO 1st 8 500 v€

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus ja valokuvat © Latu